Tips Minuman Kopi Saat Bangun Tidur


Sebelum merubah tutorial kalian makan serta merubah diet kalian dengan tutorial yg penting, sila berbincang dengan profesional kesihatan untuk memastikan keputusan paling baik untuk anda.

Walaupun berpuasa berselang-seli (IF) memiliki manfaatnya, tanpa makanan alias minuman selagi berjam-jam selesai merupakan perniagaan yg serius. Adalah semulajadi bagi sesiapa sahaja di tengah-tengah orang-orang yg cepat untuk bertanya-tanya apabila kopi "dibenarkan" alias apabila ia akan mengabolisi semua kerja keras mereka. Bagaimana pula dengan teh hijau alias hanya snek kecil? Inilah kebenaran mengenai apa yg akan serta tak akan berpuasa.

Adakah OK untuk minum kopi semasa berpuasa?
Jawapan ringkas: Ya! Berita baik, kan? Tetapi ia mendapat sedikit lebih rumit. Pertama, mari kita tentukan kopi. Ia bukan mocha cappuccino dua kali dengan krim serta taburan. Ia bukan latte dengan lapan ons susu. Semasa berpuasa, kopi merupakan kopi tanpa apa-apa di dalamnya. Jadi, ya, minum kopi hitam semasa tak sedikit tipe puasa seketika merupakan sama sekali OK. Protokol 16/8 Leangains yg popular (berpuasa 16 jam serta makan selagi tetingkap lapan jam) sebetulnya berangkat sejauh berkata bahawa kopi dengan "percikan susu" boleh diterima dalam kondisi berpuasa.

Dengan hanya lima kalori setiap cawan , masuk nalar bahawa secawan joe tak akan melakukan tak sedikit kerosakan pada metabolisme alias gula darah. Kopi sebetulnya boleh menaikkan metabolisme kalian sebanyak satu sampai 25 peratus . Kalian mungkin butuh terbiasa dengan rasa kopi hitam, melainkan kami percaya terhadap anda.

Apa lagi yg boleh saya minum (dan mengunyah)?
Berikut merupakan senarai yg mendapat lampu hijau semasa fasa puasa, menurut berbagai JIKA pakar.

Lemon Water
Minum air bukan sahaja dibenarkan, melainkan ia juga digalakkan (mengejutkan, kita tahu). Walaupun badan kalian boleh berangkat untuk tempoh masa tanpa makanan, ia tak boleh bertujuan dengan baik tanpa air. H2O lama yg baik dibutuhkan untuk manfaat otot serta otot, maka pastikan kalian mengepam badan kalian penuh dengannya. Memandangkan air boleh membosankan sedikit, tambah memerah lemon. Kalian tak akan meningkatkan apa-apa kalori serta kalian akan bisa meningkatkan rasa baru tanpa memakai minuman lain yg dilarang.

Teh ais
Sama semacam kopi, teh ais tak selalunya tak bersalah. Kalian sudah mendapat teh manis, teh serta buah-buahan "penyegar," teh peach, teh hijau, teh matcha, serta senarai terus. Kebanyakan minuman teh memiliki sejenis aditif, semacam gula alias susu, serta tak dibenarkan semasa fasa puasa. Walau bagaimanapun, teh dalam bentuk paling tulennya tak memiliki kalori serta tak akan menghancurkan puasa anda. Betul kalian merupakan untuk membiakkan kalian sendiri dari beg teh hitam, hijau, alias herba yg sederhana alias mencari jenama yg memperkenalkan tipe tanpa gula tanpa tambahan tambahan.

Gum
Pernahkah kalian memiliki rasa yg pelik di dalam ekspresi kalian dari puasa serta kemudian kalian memukul sekeping gusi, panik, serta meludahnya? Tidak butuh kecewa. Kebanyakan gusi dibangun dengan alkohol gula, tak mengandungi kalori, serta sangat baik untuk sementara waktu dalam fasa puasa. Sesetengah penyelidikan juga mencadangkan bahawa getah boleh mengurangkan rasa lapar. Masa untuk saham pada kesejukan minty!

Apakah yg patut saya elakkan semasa berpuasa?
Jus Hijau
Walaupun jus hijau tak jarang dijual sebagai "membersihkan" alias tutorial untuk "detoksifikasi," itu tak bermakna mereka bekerja dengan tutorial itu - alias sesuai dengan gaya nasib JIKA. Sebagai satu fakta, salah satu faedah IF merupakan mengurangkan pancang insulin serta mewujudkan kepekaan insulin yg lebih besar . Jus hijau tentunya mengandungi kalori serta gula semulajadi, kedua-duanya akan merangsang gula darah anda. Jangan beli ke dalam tuntutan pakej serta jangan mengambil jus hijau semasa tempoh puasa anda.

Saderi
Jelas sekali, semua makanan merupakan luar batas semasa peringkat puasa, melainkan perut lapar kalian boleh meyakinkan otak kalian bahawa makanan ringan rendah tertentu tak akan membahayakan. Tujuh batang saderi hanya memiliki 15 kalori, selepas semua-itu bukan apa-apa! Malangnya, itu mungkin 10 kalori terlalu banyak. Garis puasa am berbeza dari pelan untuk merancang, melainkan tak sedikit hanya membenarkan minuman sifar kalori semasa berpuasa. Saderi terdiri daripada air serta gula semulajadi, yg akan memindahkan insulin serta metabolisme anda. Daripada membuang semua kerja keras kalian untuk berbagai saderi yg sedikit, tunggu maka jam makan serta turun ke sesuatu yg sebetulnya kalian nikmati.

Kami akan meninggalkan satu ini maka kalian ...
Percaya alias tidak, protokol Leangains (16/8) berkata bahawa ia merupakan OK untuk minum soda diet semasa berpuasa. Ya, diet soda. JIKA lain mendesain untuk memanggil "makan bersih" serta tiada makanan yg diproses, serta diet soda tak betul-betul tumbuh di atas pokok. Mari letakkan soda diet di dalam "mungkin" lajur kerana setiap orang-orang kini serta kemudian tak akan membunuh anda, melainkan kami fikir kalian sepatutnya hanya memegang air, kopi, alias teh semasa berpuasa berselang-seli.
Advertisement